Föredrag

Copyright. All Rights Reserved

Jag erbjuder inspirerande författarbesök med stor valfrihet för uppdragsgivaren. Jag kan antingen bokas ensam eller i workshop tillsammans med illustratören Mattias Olsson eller Kjell Thorsson.

 

På författarbesöken pratar jag gärna om skrivande och ger massor av spännande tips som gör att deltagarna alltid kan komma igång med sitt skrivande och utveckla en eller flera berättelser. Jag pratar gärna också om hur man gör böcker från idé till färdig bok. Deltagarna får ställa alla frågor de har om skrivande, kreativitet och förlagssamarbete (exempelvis). Jag kan också ha speciella teman exempelvis, rymden, filosofi eller robotar. Under robottemat tar jag med sex sensoriska robotar och visar!

Jag pratar gärna också om fantasin som fenomen och tar med många roliga fantasiövningar till besöket.

 

Workshop med Peter Ekberg och Mattias Olsson. Skriva och teckna - låt dig inspireras!

Barn/ungdomsboksförfattaren Peter Ekberg och konstnären och illustratören Mattias Olsson har ett nära samarbete. Under en endags -eller tvådagars workshop berättar de om sina böcker, Aliens!, Uppdrag Silverstjärnan, och En biljett till stjärnorna. Deltagarna, barn och unga 9-14 år, ca 10 personer per dag och grupp, får skriva och illustrera sina eller varandras texter med stöd från Peter och Mattias. Workshopen varvas med vetenskapliga fakta om exempelvis liv i rymden eller möjligheterna för resor till andra stjärnor, samt vad man bör tänka på när man skriver och illustrerar böcker.

 

Andra teman diskuteras gärna. Allt efter gruppens önskemål.

Kontakt

 

Kontakt:

 

Epost: peter@peterekberg.se

 

 

 

 

Om Peter

 

Sedan 2009 har jag givit ut barn- och ungdomsböcker på Berghs, Bonnier Carlsen och Opal. Mina böcker är utgivna i flera länder och jag har också översatt böcker. Just nu är jag är en flitigt anlitad föreläsare för all årskurser i skolan, inom lärarutbildning och för vuxna. Tidigare har jag studerat filosofi, astronomi och pedagogik vid Göteborgs universitet och jag har arbetat som gymnasielärare i sju år.t