Om Peter

Copyright. All Rights Reserved

Jag heter Peter Ekberg och har varit intresserad av människan och universum så länge jag kan minnas. Nyfikenheten resulterade i ett par universitetsexamina. Främst i filosofi, men också pedagogik och idéhistoria/astronomi.

 

Min debutbok var en filosofibok för barn och unga som heter ”Tänk själv – en inspirationsbok för unga filosofer” (Ill. Sven Nordqvist), Bonnier Carlsens bokförlag, 2009. För den blev jag nominerad till debutantpriset Slangbellan. Tänk Själv har också spridits över världen och finns i Korea, Tyskland, Danmark, Ryssland, Japan, och Polen.

 

Jag har främst skrivit faktaböcker om chanserna för liv i rymden, robotar, filosofi och rymdresor, men också en skönlitterär serie i rymdmiljö om en flicka som heter Arena Trexo. "Uppdrag Silverstjärnan heter den första boken i serien som bland annat har hållbar utveckling och utforskandet av en främmande planet som centralt tema.

 

Förutom böcker har jag publicerat artiklar i tidsskrifter som populär Astronomi , Filosofisk tidsskrift och OPSIS barnkultur. Jag är lärare och pedagog och har stor vana att presentera mitt material på ett lättbegripligt och spännande vis. Man kan faktiskt skala upp eller ner ett och samma ämne så att det passar från förskola till universitetet!

Kontakt

 

Kontakt:

 

Epost: peter@peterekberg.se

 

 

 

 

Om Peter

 

Sedan 2009 har jag givit ut barn- och ungdomsböcker på Berghs, Bonnier Carlsen och Opal. Mina böcker är utgivna i flera länder och jag har också översatt böcker. Just nu är jag är en flitigt anlitad föreläsare för all årskurser i skolan, inom lärarutbildning och för vuxna. Tidigare har jag studerat filosofi, astronomi och pedagogik vid Göteborgs universitet och jag har arbetat som gymnasielärare i sju år.t